La scurtă vreme după inaugurarea primului serviciu aerian comun între Stockholm și Paris în 1932, un grup de oameni din industria turismului din capitala franceză au fost invitați să efectueze un zbor explorator pe noua rută. Primirea de care au avut parte la Stockholm a dus la multe prietenii frumoase. Realizând importanța relațiilor mai strânse între cei care se străduiesc să dezvolte și să promoveze atât călătorii naționale, cât și internaționale, cei care au făcut zborul către Stockholm au decis să înființeze o organizație permanentă al cărei obiectiv principal ar fi crearea bunăvoinței și a colaborării între comunitățile de călătorie și transport din întreaga lume.
Clubul Skal de la Paris a fost format pe 16 Decembrie 1932, cu Rene Genestie în funcția de președinte. La 27 aprilie 1934 s-au format 12 cluburi din cinci țări, iar Florimond Volckaert a avut ideea de a le uni într-o organizație internațională. Asociația Internațională a cluburilor Skal a fost creată pe 28 Aprilie 1934 la Hotelul Scribe, iar Volckaert a devenit Președintele Fondator.
Pe 27 Aprilie 1934 a avut loc un cocktail în Barul Cintre, care a servit pentru „încălzirea” atmosferei, după care cina a fost servită la Hotelul Pensylvania. Această masă va fi mereu amintită ca o “Experiență culinară extraordinară, cu cascade de discursuri”. După aceasta, a avut loc o recepție la Scherezade unde s-a servit un pahar de șampanie și s-au bucurat de muzică bună ore întregi.
La 28 aprilie 1934 au avut loc ședințele de lucru și din acest motiv este considerată data fondării. Ordinea de zi a reuniunii a fost următoarea:
Comitetul fondator: Jules Mohr, Florimond Volckaert, Hugo Krafft, Pierre Soulié, George Ithier
Întâlnirea a început la 10:15 și au fost prezenți 21 de delegați oficiali, reprezentând 11 Cluburi, alături de 2 observatori din Londra. Clubul recent format la Copenhaga a fost absent, dar și-a oferit acordul pentru deciziile care urmau a fi luate.
Delegații au reprezentat Antwerpen, Bruxelles, Budapesta, Lucerne, Montreux, Marsilia și Provence, Olanda, Paris, Stockholm, Valonia, Londra.
La începutul întâlnirii, fiind o întrevedere amicală, s-a decis că votarea se va face prin ridicarea mâinii, iar fiecare delegație va avea un vot. Florimond Volckaert a citit articolele discutate și aprobate. În timpul alegerilor toți candidații au fost acceptați în unanimitate, cu excepția lui Axel Ekstam și Honore, care au primit 9 voturi fiecare.
Camille Mathez, care a fost aleasă în unanimitate, i-a oferit poziția sa lui Axel Ekstram pentru ca și Suedia să fie reprezentată. Astfel, toate țările au fost reprezentate în comitet și au fost alese pentru un an, cu posibilitatea realegerii. Prima comisie arăta astfel:
Președinte:
Florimond Volckaert
Paris
Secretar General:
Pierre Seulie
Paris
Vice Președinți:
J. Arlt
Antwerpen
George Wilczek
Lucerne
Axel Ekstam
Suedia
Honore
Marsilia
Trezorier:
George Ithier
Paris
Presă:
R. Hahn
Montreux
Audit:
W. de Lange
Rotterdam
Dr. Szarz
Budapesta